Počet položek: 0 0,00 Kč

Tepelné čerpadlo a výměníky tepla

Obnovitelné zdroje energie (OZE) přispívají ke zlepšení stavu životního prostředí a přinášejí měřitelné ekonomické efekty.

Mezi obnovitelné zdroje energie počítáme takové zdroje energie jako je vítr, voda, sluneční svit nebo biomasa, ale i jaderná energie v uzavřeném palivovém cyklu. Největším obnovitelným zdrojem energie, jaký má lidstvo k dispozici, je solární energie. Na Zemi se dostane až 86 petawattů (1015 - milion miliard Wattů) energie. Je to je 5000krát více, než dnešní svět potřebuje.

V zařízeních, která využívají přírodní zdroje energie, jako jsou tepelná čerpadla nebo instalace se solárními kolektory, se dobře uplatňují deskové pájené výměníky tepla a výměníky tepla JAD.

Funkce tepelného čerpadla je založena na využití tepelné energie odebrané z přírodního prostředí (nízkopotencionální zdroj tepla) pro vytápění a výrobu teplé užitkové vody. Tuto funkci umožňuje chladicí okruh, ve kterém probíhá proces stlačování a expanze pracovního média. Výparník a kondenzátor, které jsou vedle kompresoru a expanzního ventilu hlavními součástmi okruhu, využívají energii generovanou v meziokruzích. Provoz kompresorového tepelného čerpadla může být založen na využití přírodních zdrojů energie, jako je země, atmosférický vzduch a povrchová nebo podzemní voda.

V moderních energeticky úsporných budovách se tepelná čerpadla používají stále více. Pracují automaticky, jsou bezobslužná a ekonomická. Se správně nainstalovaným tepelným čerpadlem budou účty za vytápění domu ve srovnání s tradičními systémy výrazně nižší a vynaložené investice a rychle vrátí.

 

Tepelné čerpadlo | Hexonic.com

 

Výměníky tepla a tepelné čerpadlo

Tepelné čerpadlo a výměníky tepla - 1125569 - Tepelné čerpadlo a výměníky tepla

Tepelné čerpadlo a výměníky tepla

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace