Počet položek: 0 0,00 Kč

Jak ohřát vodu v bazénu? 3 způsoby

Voda v bazénu musí být nejen čistá, ale i přiměřeně teplá. Koupání ve studené vodě není pro mnohé příjemné.

Krycí plachta na bazén

Plachta má za úkol omezit odpařování vody a zároveň umožnit určité mírné prohřívání působením slunečních paprsků. Teplotu dokáže zvednout nejvýše o cca 2-3 stupně, záleží na velikosti bazénu. Solární plachty bývají černé nebo modré, ale jsou i průhledné.

Solární panely

Nejpoužívanější metodou ohřevu bazénů je využití solárních kolektorů. Solární panel je ale poměrně rozměrná záležitost. Pro ohřev vody v bazénu o objemu cca 15 m3 se doporučuje plocha okolo 1,8 - 2 m2. Pro bazén o objemu 20 m3 až 3,6 m2. Problémem pak může být i omezený výkon závislý na slunečním svitu.

Tepelný výměník

K ohřevu bazénové vody je možné použít samostatnou instalaci s výměníkem nebo kombinovat systém ohřevu bazénu s domácím vytápěním. Nejčastěji používanými výměníky tepla v instalacích domácích bazénů jsou trubkové výměníky. Tyto výměníky ohřívají vodu v bazénu rychle a hospodárně. Zapojení a nastavení celého okruhu s výměníkem je sice poněkud složitější, ale výhoda spočívá ve velmi spolehlivém, stálém a výkonném ohřevu vody s jednoduchou regulací. Po rodinný dům s plynovým kotlem je toto na ohřev bazénu optimálním řešením.

Potřebujete poradit s bazénovým trubkovým výměníkem? Obraťte se na naše odborníky rádi vám poradí s ohřevem bazénu. Bazénové instalace | Hexonic.com

https://ehexonic.cz/

Jak ohřát vodu v bazénu? 3 způsoby - 1125657 - Bazénové výměníky od výrobce Hexonic

Bazénové výměníky od výrobce Hexonic

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace